Cheesecake cu unt de arahide si banane

de Oana in Prajituri, 2 Iun 2013 | 7090 vizualizari

 

Dupa reteta lui Cristi Roman, o aveam trecuta la favorite de muuult si acum i-a venit randul :)

 

INGREDIENTE

  • 250 g biscuiti cu unt
  • 100 g unt topit
  • 500 g branza dulce de vaci
  • 250 g mascarpone
  • 150 g unt de arahide
  • 100 g zahar brun
  • 3 oua
  • vanilie
  • Pentru decor:
  • 2 banane
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 100ml frisca lichida
  • 20 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu unt de arahide si banane:

Biscuitii se maruntesc la robot. Se amesteca cu untul topit si se preseaza bine intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Se pune la rece pana se pregateste umplutura.

Se amesteca la robot branza dulce cu mascarpone, ouale, zaharul, untul de arahide si vanilia. Se mixeaza bine pana amestecul devine cremos. Se rastoarna compozitia peste biscuiti si se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, pana se incheaga bine compozitia si se rumeneste usor deasupra.

Se scoate tava si se lasa la racit 15- 20 de minute. Se taie bananele rondele putin pe diagonala si se asaza deasupra cheesecake-ului. Se pregateste toppingul. Intr-o craticioara se topeste ciocolata cu frisca si untul, amestecand usor. Se toarna apoi peste banane si se lasa la racit. Cand cheesecake-ul este rece se pune la frigider 2-3 ore inainte de a se taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu unt de arahide si banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert mini pavlova cu frisca, mascarpone si fructe